Utracisz dostęp do Facebooka, jeśli TEGO nie zrobisz! Internauci w szoku

Włącz funkcję Facebook Protect do 17 grudnia 2021 – tak brzmi część treści powiadomienia, jakie otrzymali użytkownicy aplikacji. Wiele osób zastanawia się, co z tym zrobić. Warto na samym początku zaznaczyć, że nie jest to oszustwo, czy też scam, tylko prawdziwy komunikat wysłany przez administratorów serwisu w Stanach Zjednoczonych. Pierwsze szczegóły dotyczące nowego programu związanego z bezpieczeństwem pojawiły się w 2019 roku. Polacy otrzymali masowo powiadomienie na początku grudnia 2021. Choć trzeba zauważyć, iż specjalny komunikat Facebooka nie pojawi się u wszystkich. Roboty wybierają użytkowników, których profile są najczęściej odwiedzane. Mowa tu szczególnie o osobach budzących duże zainteresowanie chociażby ze względu na pełniące funkcje publiczne i rozpoznawalne w naszym kraju. Taki użytkownik może być dużo bardziej narażony na zagrożenia takie jak ataki hakerskie. O co chodzi? Co to jest Facebook Protect?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

trzynaście − 10 =

Zadzwoń
Lokalizacja